Aankonding: Seminarie Werken met plezier - 20 oktober 2011 (Herentals)

Datum: 
16/08/2011 - 11:00
Bericht: 

Drisag, Frame21 en Creando hebben het initiatief genomen om een seminarie te organiseren rond werken met plezier. Centraal voor de initiatiefnemers staat de persoon in de organisatie. Wat kun je als organisatie doen op vlak van aantrekken, motiveren en sensibiliseren van je 'human talent'? In het post-industriëel denken gaat het om de mens. Hoe kun je als organisatie de mensen het best inschakelen, aansturen, opvolgen, ... ? Welke middelen kun je als organisatie ter beschikking stellen: werkplekken, technologie, werkprocessen en hoe kun je de mobiliteit en/of flexibiliteit van de werkmiddelen verbeteren? Maar hoe moet je dan als organisatie, als managementteam of als manager hiermee omgaan? Hoe pak je het veranderingsproces aan?

Op donderdag 20 oktober kan u in Frame21 terecht voor een boeiende namiddag: professionele sprekers, boeiende cases en netwerken met collega's die dezelfde interesses delen.

Rond dit thema "werken met plezier" is er een communicatieplatform opgezet via www.werkenmetplezier.be en social media (facebook, twitter, linkedIn, ...) en daarnaast zijn er locale media partners geïdentificeerd die dit mee kunnen ondersteunen.

Edwin de Bree

Edwin de Bree is één van de geestelijke vaders van het gedachtegoed organisatie3.0

Adwin de BreeWe leven in een maatschappij die steeds complexer wordt en waar het steeds moeilijker wordt geplande, gecontroleerde en gereguleerde werkmethodes te hanteren. We geloven misschien graag dat het vooraf vaststellen van een doel en een geplaveid pad daar naartoe uitstippelen de meest effectieve manier voor het inrichten van werk is. Maar de realiteit haalt ons in en vraagt om een alternatieve werkwijze. Edwin zal ons inzicht verschaffen in alternatief organiseren 3.0: aan de hand van praktijkvoorbeelden zal hij inzicht geven in de toepassing van zelforganisatie en de transitie naar organiseren 3.0.
 

Klara De Smedt

Klara De Smedt is manager van Designcenter | De Winkelhaak 

Klara De SmedtKlara heeft "Designcenter | De Winkelhaak", de incubator voor creatief ondernemerschap van bij het begin mee opgestart en gerealiseerd. Zij bedacht en ontwikkelde het coworking concept "Bar d'office". Coworking is het herdefiniëren van de manier waarop gewerkt wordt en is gebaseerd op samenwerking, netwerk, duurzaamheid, openheid en toegankelijkheid en resulteert in meer en betere resultaten en –bij uitstek- meer werkplezier.”

 

Jan Lecompte

Algemeen Directeur AOS Studley

Jan LecompteJan is al 15 jaar actief in alle facetten van de kantoorhuisvesting. Hij legt zich toe op de interactie en harmonie van de werkomgeving en de gebruiker. Werken is niet al lang niet meer van 9 tot 5 aanwezig zijn om de opgelegde taken uit te voeren. De nadruk is gelukkig komen te liggen op het samenwerken om de doelstellingen van de organisatie te realiseren en zichzelf te ontwikkelen. Een typische werkplek kost tot snel 12.000,-euro per jaar, is vaak maar 60% van de tijd bezet en wordt door de medewerkers als niet optimaal beschouwd. Tijdens de presentatie zullen we samen bekijken hoe we de werkomgeving productief, kostenefficiënt en uitdagend kunnen maken.
 

Gunter Staes

Product & Solution Manager Information Worker bij Microsoft.

Gunter StaesAls ervaren coach en trainer rond alle facetten van wat technologie vandaag te bieden heeft slaagt hij er keer op keer in technisch complexe systemen te vertalen naar eenvoudig te begrijpen concepten. Hij zal zich toespitsen op de "New World of Work"(NWOW) een andere manier van samenwerken, ondersteund door de laatste technologie. In de NWOW gaan mensen en organisaties flexibeler om met arbeidstijd en werkomgeving. Hierdoor voelen mensen zich prettiger en wordt de organisatie productiever. Deze presentatie tracht u een inzicht te geven in wat NWOW kan betekenen voor u en de inspiratie om op een andere manier naar het werk en uw werkomgeving te kijken.
 

Geert Motmans

Vennoot Motmans-Van Havermaet

Geert MotmansGeert heeft dankzij zijn ervaring als personeelsdirecteur in een KMO, als rekruteringsadviseur en HR-consultant een zeer gedegen kijk op de personeelsproblematiek waar wij allemaal mee bezig zijn. Vanuit de talentschaarste in de arbeidsmarkt deelt hij zijn visie en inzichten over het boeien en binden van medewerkers, rekening houdend met de verschillende generaties in onze bedrijven en het stijgend belang van waarden en normen.

 

Jef Staes

Oprichter EOI Academy - Innovatie expert

Jef StaesIs een auteur en architect op het gebied van lerende en innovatieve organisaties. Hij ontwikkelde een vernieuwende visie op de manier waarop snel wendbare organisaties dienen te functioneren. Zijn ervaringen, inzichten en scherpe kijk op de zaak zijn soms confronterend, maar bieden eveneens perspectief waar managers en beleidsmakers mee aan de slag kunnen om hun eigen organisatie te transformeren. Jef is de auteur van "Mijn organisatie is een oerwoud", "Mijn manager is een held" en over enkele weken verschijnt zijn nieuw boek "Ik was een schaap".
 

Liesbeth Vereecke & Wim Vanderstraeten

Oprichters Creando - Organisatieadviseurs

Liesbeth Vereecke en Wim VanderstraetenAls organisatieadviesbureau begeleiden zij al jarenlang organisaties in structurele veranderingsprocessen. Organisaties moeten vandaag net richting geven, nieuwe innovatieve concepten ontwikkelen, ... kortom: keuzes maken. Durven anders denken is vaak een voorwaarde om veranderingen waar te maken. Vandaag werkt Creando actief in een lokaal bestuur rond Het Nieuwe Werken, flexibele werkplekken en zelfsturing. Een evenwicht vinden tussen klantgericht werken en interne efficiëntie en effectiviteit is een hele uitdaging. Dit concreet voorbeeld zet u meteen aan het denken over uw eigen (verander)aanpak.
 

Jo De Poorter

Moderator

Jo De PoorterJo De Poorter beschikt over een, in de Nederlandstalige markt, unieke combinatie van meer dan 20 jaar presentatie- en journalistieke ervaring bij radio en televisie voor alle grote omroepen in België en Nederland, een academische achtergrond in communicatiewetenschap en meer dan 10 jaar managementcoachingpraktijk ten dienste van bedrijfsleiders, ondernemers en ministers en partijvoorzitters. Zijn klantenportefeuille omvat onder meer KLM-Air France, Canvas, Toyota, Apple, UZ Gent, Rabobank, de Federale en Vlaamse overheid, Stad Antwerpen en Coca-Cola. Hij drijft zijn eigen communicatieadviesbureau in Antwerpen en is een veelgevraagd lector over communicatie, efficiëntie en motivatie. Daarover schreef hij talloze van columns, opiniestukken en het gelauwerde actieplan: Succes in 100 dagen. De Poorter is ook de vaste media-analist van Radio 1 en RTL4.